CÒPIA DE SEGURETAT

En el cas d’un mal funcionament de la maquinària o del programari, robatori o desastre natural, la duplicació de les dades originals conegudes com a còpies de seguretat s’emmagatzemen de manera segura per evitar la pèrdua de dades. Independentment de si es tracta d’una organització o d’un individu, les còpies de seguretat són un aspecte vital de la gestió de la informació.

Fer còpies de fitxers i dades importants és essencial, i les còpies de seguretat es poden fer de diferents maneres. Tant si es tracta d’una duplicació total o parcial dels fitxers, la idea és emmagatzemar-los en un dispositiu extern com un disc dur, al núvol o en una cinta. Els fitxers duplicats es poden utilitzar per a la restauració en el mateix ordinador o en un altre quan sigui necessari.

Es troben varis tipus de còpies de seguretat, entre les quals hi ha:

  • Còpia de seguretat completa: és el mètode més senzill i complet que recull totes les dades i fitxers en una ubicació asignada
  • Còpia de seguretat incremental: només duplica els arxius que han canviat des de l’última còpia de seguretat que es va fer, reduint el temps i l’espai necessaris
  • Còpia de seguretat diferencial: només copia els arxius que han estat alterats des de la còpia de seguretat completa més recent. Aquesta també redueix el temps i l’espai necessari per fer la còpia, però ocupa més espai en disc que una incremental.
  • Còpia de seguretat en línia: es realitza en un servidor de núvol o a través d’Internet, i els arxius es guarden en una ubicació remota. Aquesta proporciona una solució més fiable.

Translate »