AMENACES

Un ciberatac és un atac que es munta en contra dels nostres equips i serveis digitals a través del ciberespai. Aquest lloc metafòric es va convertir en un element crucial a l’hora d’entendre com les armes digitals poden arribar a nosaltres.

Les ciberamenaces no són una broma. Aquests atacs poden causar apagades en ciutats, fallides en equipament militar i bretxes en la seguretat nacional. En alguns casos, acaben en el robatori de quelcom valuós, com les dades i els registres mèdics. Inclusivament corrompen computadors i mòbils per a paralitzar sistemes i dades. No és una exageració dir que les ciberamenaces afecten el funcionament de la nostra vida diària.

Amb la gran expansió que ha tingut el ciberespai als darrers temps, i ja no sols parlant del nom d’usuaris que hi tenen accés, sinó també de les aplicacions i contingut. Aquest fet ha generat la creació de noves amenaces i problemes per als quals els especialistes no tenen res dissenyat per contraatacar.

Algunes de les ciberamenaces més importants que es troben a dia d’avui són el Phishing, el Spyware i el Ransomware. Aquesta última és tal vegada una de les ciberamenaces més sonants a la societat actual, havent arribat a paralitzar ciutats senceres.

Tipus de ciberamenaces

Actualment hi ha diferents tipus de ciberamenaces que ataquin xarxes i dispositius empresarials i personals a nivell mundial. Els objectius d’aquests atacs són variats, com ara: diners, robatori de dades i informació privada, intervenir en operacions de tercers, entre d’altres. En conseqüència, la clau per evitar les repercussions de les ciberamenaces és que aquestes s’estudiïn i s’analitzin per especialistes en seguretat informàtica que generin estratègies de defensa.

Les amenaces cap a la ciberseguretat es divideixen principalment en tres categories, segons la seva intenció:

  • Delicte cibernètic: inclou agents individuals o grups que ataquen als sistemes per a obtenir beneficis financers o causar interrupcions (guany financer).
  • Ciberatac: sovint involucren la recopilació d’informació amb finalitats polítiques.
  • Ciberterrorisme: té com a objectiu afeblir els sistemes electrònics per a causar pànic o temor.

Més Informació:

Translate »