ASSETJAMENT CAMUFLAT

És una forma de ciberassetjament en la qual l’agressor oculta la seva identitat o intencions darrere d’un comportament aparentment innocent o amistós. També es coneix com a «assetjament encobert o disfressat». En aquesta tipus d’assetjament, l’agressor utilitza tàctiques subtils per a assetjar, manipular o maltractar a la víctima, sense que hi hagi evidència pels altres.

Pot adoptar diverses formes i ocórrer en diferents entorns en línia, com a xarxes socials, fòrums de discussió, aplicacions de missatgeria, etc. Alguns exemples de comportaments d’assetjament camuflat inclouen:

  • Elogis falsos o sarcàstics: l’agressor elogia a la víctima de manera falsa o sarcàstica, amb la intenció d’humiliar-la o ridiculitzar-la.
  • Crítiques encobertes: l’agressor fa comentaris negatius o crítiques disfressades de consells o suggeriments constructius, amb la finalitat de minar la confiança o provocar inseguretats en la víctima.
  • Manipulació emocional: l’agressor utilitza tàctiques manipuladores, com la victimització o la culpa, per fer sentir a la víctima responsable o culpable d’alguna cosa, generant confusió i malestar emocional.
  • Exclusió subtil: l’agressor exclou a la víctima d’activitats en línia, grups o converses sense que sigui evident per als altres participants.
  • Difusió de rumors o informació falsa: l’agressor difon rumors o informació falsa sobre la víctima, minvant la seva reputació i relacions personals.

És especialment nociu a causa de la seva naturalesa encoberta, ja que la víctima pot tenir dificultats per a identificar-ho i explicar-ho als altres. Pot generar confusió, ansietat i afectar a la salut mental i emocional de la víctima.

Translate »